Weergaven:


Inhoud: Blijk van waardering |  Er zijn twee verschillende onderscheidingen |  Verschillende uitvoeringen | Criteria voor toekenning | VKB onderscheidingen PKN onderscheidingen | Tarieven | Aanvragen


Blijk van waardering

De VKB heeft verschillende onderscheidingen / insignes beschikbaar. Er zijn onderscheidingen die uitgereikt kunnen worden door het college van kerkrentmeesters en er zijn onderscheidingen die uitgereikt kunnen worden door de kerkenraad. De onderscheidingen kunnen worden uitgereikt als blijk van waardering bij een bijzondere gelegenheid, een afscheid of bij een jubileum aan mensen die werkzaam zijn (geweest) in een tot de Protestantse Kerk behorende gemeente.

Lees over 'waardering in de kerk' de column van VKB oud-voorzitter mr. Peter. A de Lange uit het zomernummer 2016 van 'Kerkbeheer'. Klik: hier. 


Terug naar: inhoud

Er zijn twee verschillende onderscheidingen

- Voor mensen die werkzaamheden of taken vervullen (of vervulden) onder verantwoordelijkheid van een college van kerkrentmeesters is er het VKB insigne.
Dit zijn bijvoorbeeld kerkrentmeesters, kosters en organisten.

- Voor mensen die werkzaamheden of taken vervullen (of vervulden) onder verantwoordelijkheid van een kerkenraad is er het PKN insigne.
Te denken is aan predikanten, kerkelijk werkers, ouderlingen, jeugdwerkers, etc.


Terug naar: inhoud

Verschillende uitvoeringen

Van zowel de VKB-insignes als de PKN-insignes zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, te weten: brons, zilver, goud en goud met briljant. Voor heren insignes met knoopsluiting, voor dames insignes met brochesluiting.

Daarnaast is er vanaf september 2016 een vijfde onderscheidingsmogelijkheid verkrijgbaar, zowel voor de VKB als de PKN: een erepenning in standaard.

Zie voor afbeeldingen: deze pagina. 

Terug naar: inhoud

Criteria voor toekenning

De criteria voor toekenning van insignes, zowel in VKB- als in PKN-verband, zijn vanaf september 2016 als volgt:

Brons: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tot 20 jaar;
Zilver: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tussen 20 en 30 jaar, of eerder als men al een bronzen insigne heeft ontvangen;
Goud: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband tussen 30 en 40 jaar, of eerder als men al een zilveren insigne heeft ontvangen;
Goud met briljant: bij gebeurtenissen of jubilea bij dienstverband v.a. 40 jaar, of eerder als men al een gouden insigne heeft ontvangen.

Traditioneel zijn de jubilea in ons land altijd gesteld op 12,5, 25, 40 en 50 jaar. Ook fiscale regels zijn daarop geënt. Binnen de VKB werd dan brons (12,5), zilver (25), goud (40) of goud met briljant (50) uitgereikt. Bovenstaande nieuwe criteria maken het echter mogelijk dat er gekozen wordt voor de volgende (kortere) perioden: brons bij 10 jaar, zilver bij 20 jaar, goud bij 30 jaar en goud met briljant bij 40 jaar. Daarnaast (of in plaats van) kan een erepenning in standaard worden uitgereikt, voor zowel de VKB als de PKN.
Bij elke onderscheiding wordt een gekalligrafeerde oorkonde meegeleverd.


Terug naar: inhoud

VKB onderscheidingen

De VKB onderscheidingen en oorkonden zijn voorzien van het logo van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer. Een aanvraag moet worden ingediend namens het college van kerkrentmeesters.

Terug naar: inhoud

PKN onderscheidingen

De PKN insignes en oorkonden zijn voorzien van het logo van de Protestantse Kerk. Een aanvraag moet worden ingediend namens de plaatselijke kerkenraad.

Terug naar: inhoud

Tarieven

  Heren Dames
Brons € 103,00 € 114.00
Zilver € 113,00 € 124.00
Goud € 201,00 € 258,00
Goud met briljant € 252,00 € 309,00
Erepenning in standaard € 221,00 € 221,00


Prijzen zijn all-in, inclusief verzending, exclusief 21% BTW.

Terug naar: inhoud

Aanvragen

Via deze website kunt u een onderscheiding aanvragen.
Ga daarvoor naar: deze pagina. U ziet dan onderaan de links naar aanvraagformulieren staan (zowel pdf als digitaal).

Er dient rekening te worden gehouden met een levertijd van 4 weken nadat wij het aanvraagformulier in ons bezit hebben.

Voor vragen kunt u contact opnemen met het bureau. Nadere informatie klik op: 'contact'.  

Terug naar: inhoud